RNK Flyers, Naisten SM-sarja

RNK Flyers - Lahti  8 - 5

Kerttulan jäähalli 1

Siiri Saarikettu 300. SM-sarjaottelu 19.11.2017

Sunnuntain ottelu alkoi juhlallisuuksilla, kun Siiri Saarikettu palkittiin 300. SM-sarja ottelun johdosta! Siiri palkittiin Rajojen rikkojat -laatalla. Palkinnon ja kukat ojensivat Mira Koivusalo ja Tommi Laine. Onnea Siiri!

Itse ottelu alkoi osaltamme nihkeästi ja Lahti pääsi tekemään avausmaalinsa jo ajassa 2:38. Ottelun alussa palkittu Siiri Saarikettu tasoitti pelin heti seuraavassa vaihdossa ajassa 3:04. Pelasimme erän kuitenkin huolimattomasti, emmekä saaneet jalkoja kunnolla liikkeelle. Lahti oli selvästi valmiimpi pelaamaan ja ensimmäinen erä päättyikin vierailijoiden 1-2 johdossa.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja peli aaltoili päästä päähän. Henni Isaksson viimeisteli hienon maalin ylivoimalla läpiajon päätteksi. Sara Tenhovaara osui puolestaan alivoimalla upealla yläkulma vedolla. Lahti ei onnistunut erän aikana maalinteossa ja hoidimme mm. 5-3 alivoiman tyylikkäästi. Näin ollen pitkälle erätauolla lähdettiin lukemista 3-2.

Kolmas erä alkoi osaltamme hyvin ja saimme renkaan maaliin jo toisella minuutilla. Tämän jälkeen alkoivat kuitenkin vaikeudet ja Lahti painoi peliä päähämme ja pyöritti ajoittain hyvinkin näyttävästi omaa hyökkäyspeliään. Pelimme ei ollut omalla tasolla, syötöt ja niiden vastaanotot olivat heikkoja. Johdimme kuitenkin ottelua 5-4 erän päätyttyä kun Henni Isaksson viimeisteli toisen maalinsa.

Neljäs erä oli pelimme paras erä. Nostimme omaa tasoamme ja saimme hyökkäyspelimme toimimaan paremmin. Myös puolustuspeli parani ja saimme pidettyä vastustajan pois maalintekopaikoilta. Meidän viimeistellessä 3 maalia Lahden yhtä vastaan ottelu päättyi 8-5 voittoomme. Parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Ann-Sofie Karlsson joka taisteli upeasti koko pelin ja teki töitä kaikilla kentän osa-alueilla. Erityismaininnan ansaitsee myös Siiri Saarikettu joka teki viikonlopun aikana hurjat tehopisteet 8+2. Peli oli meille todella hankala emmekä yltäneet tänään omalle tasollemme mutta tärkeintä on kuitenkin voitto ja täydet pisteet viikonlopusta!

Tästä alkaakin kolmen viikon pelitauko, kun seuraavat ottelut pelataan vasta 9.-10. joulukuuta. Tauon aikana runsas joukko pelaajiamme lähtee edustamaan Suomea MM-kisoihin, jotka pelataan Kanadassa 27.11-3.12. Naisten joukkueessa kisoissa esiintyvät Susanna Tapani, Tanja Eloranta sekä Fiia Impilä. U21 joukkueessa pelaavat puolestaan Jasmin Kiiski, Janita Järvinen, Henna Mantere sekä Henni Isaksson.
Toivotamme paljon tsemppiä kaikille kisoihin matkaaville!