Esittely
Ottelutilastot
Luki - RNK
2017-2018 - RNK Flyers - Naisten SM-sarja
Klo 14:30 Luvia
7
Tam

RNK Flyers "Eveliina Suonpää vaihtoi hetkeksi lajia "


Kun RNK Flyers vieraili ensimmäisen kerran tällä kaudella Luvialla, tuloksena oli kotijoukkue Luvian Kiekko -82:n yllättävä 6–3-voitto.

LuKi yritti toistaa tempun vuoden ensimmäisellä kierroksella, kun muun muassa ilman jääkiekkomaajoukkueen mukana ollutta Susanna Tapania pelannut RNK Flyers tuli kylään.

Peli pysyikin tasaisena viimeisille minuuteille asti.Kaikille muille Luvian maajoukkuemaalivahti Maria Perkkola oli ohittamaton, mutta toinen tuore maailmanmestari, Raision Tanja Eloranta ohitti Perkkolan neljä kertaa.

Elorannan maalit siivittivät Raision 1–4-vierasvoittoon. LuKin ainoan maalin viimeisteli Elisa Ukkonen.

– Vuoden ensimmäinen peli oli meille haastava. Emme oikein päässeet pelillisesti omalle tasollemme, ja päästimme vastustajan turhan paljon hallitsemaan rengasta, RNK Flyersin raumalainen päävalmentaja Katriina Kulju niputti.

– Hieno taisteluvoitto jälleen kerran vajaalla kokoonpanolla, ja saimme tärkeät pisteet Raisioon. Uusi maalivahtimme Eveliina Suonpää pelasi ensimmäisen ringetteottelunsa hienosti. Hän mahdollisti joukkueellemme voiton tänään.

Juuri RNK:n maalivahti sunnuntain kamppailussa oli pelin erikoisuus. Eveliina Suonpää puhui lauantai-iltana monta puhelua.

Ensin soitti Susanna Tapani, sitten Isabella Portnoj.

RNK näytti joutuvan sunnuntain peliin ilman maalivahtia, sillä Portnoj oli menossa TPS:n naisten jääkiekkopeliin eikä joukkueen toinen veskari Noel Niskanenkaan ollut käytettävissä.

–Olin ensin, että eihän musta mihinkään ole, en mä voi saada sitä rinkulaa kiinni, Suonpää kertasi.

Hiljalleen suostuttelu tuotti tulosta. Tapani ja Portnoj saivat Lukon jääkiekkonaisten maalivahtina pelaavan Suonpään uskomaan, että hän olisi parempi vaihtoehto kuin joku kenttäpelaajista.

Iltakymmeneltä pelilupa oli kunnossa.

–Ajattelin, että mulla on vapaapäivä, joten kai mä voin mennä.

Suonpäälle kirjattiin uran ensimmäisessä ringettepelissä 29 torjuntaa. Toisessa päässä urakoinut Perkkola joutui koppaamaan 45 laukausta.

–Luulen, että aika iso kiitos menee pakeille. Aika helppo oli pelata, Suonpää sanoi.

–Tai oikeastaan mun on vähän vaikea arvioida suoritustani, kun en ymmärrä lajista mitään. Suunnilleen automatkalla opettelin säännöt. Avaaminen ainakin oli hankalaa.

(Länsi-Suomi 7.1.2018 / Kimmo Mäkeläinen. Kuva Esa Urhonen)

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Luki 1 - 4
(0 - 0) (0 - 2) (1 - 1) (0 - 1)
Lisää uutisia
Ringette
«  Tammikuu   »
Kategoriat