RNK-tähdet matkalla MM-kisoihin
30.11.2017 11:13 Uutiset / RNK Flyers

RNK-tähdet matkalla MM-kisoihin

Susanna Tapani, Fiia-Rebecca Impilä ja Tanja Eloranta ovat lähdössä Kanadaan taistelemaan ringeten maailmanmestaruudesta marraskuun lopussa. Kolmesta eri kasvattaja seurasta Raision Nuorisokiekkoon, tai tuttavallisemmin RNK:hon päätyneet pelaajat edustavat Suomen maajoukkuetta ja kaikki kolme ovatkin innolla lähdössä matkaan.

24-vuotiaalle Tapanille kisat ovat kolmannet, mutta ensimmäiset MM-kisat ulkomailla, joten fiilis on nyt jokseenkin erilainen edelliskertoihin verrattuna: "Olen pelannut aikaisemmin vain kotikisoja, joten Kanadaan lähtö tuntuu melkein kuin lähtisi ensimmäisiin MM-kisoihin," Tapani sanoo, "kisat ovat muutenkin niin harvinaista herkkua, että niitä odottaa aina yhtä innolla."

Eloranta on myös jo vakiokalustoa maajoukkueessa ja hänelle Missisaugan kisat tulevat myös olemaan kolmannet. 26-vuotias puutarhuri on lähdössä innokkaana matkaan ja sanoo, että on hienoa päästä taas taistelemaan mestaruudesta.

Kasvatustieteitä ringeten ohella opiskelevalle Impilälle kisat sen sijaan ovat ensimmäiset. "Olen ollut nuorten maajoukkueessa, mutta naisten maajoukkueessa MM-kisat ovat minulle ensimmäiset," hän kertoo. Fiilis myös Impilällä on katossa: "On mahtavaa päästä Kanadaan asti taistelemaan MM-kullasta."

Tunnelma Raision pelaajilla on hyvä ja kisoja odotetaan innolla. Joukkueeseen pääsy on kolmikolle kunnia-asia. "Tuntuuhan se hienolta tulla valituksi edustamaan Suomea kisoihin," Eloranta tuumaa, "on aina ilo ja kunnia laittaa Suomen pelipaita päälle ja pelata yhdessä suomen parhaimpien pelaajien kanssa."

"Joukkueeseen valinta on aina suuri kunnia ja varsinkin, kun kilpailu vain kasvaa joka vuosi," Tapani sanoo. Tapani kehuu kovaa joukkuetta ja arvioi, että joukkue vain paranee joka kisoihin. "Olemme joka pelin osa-alueella vahvoja; puolustus yhdessä maalivahtipelin kanssa on todella vaikea ohitettava ja hyökkäyspäässä riittää tulivoimaa," hän hehkuttaa.

"Meidän joukkue on todella taitava ja periksiantamaton," Impilä arvioi, "se on mulle tosi iso juttu päästä pelaamaan parhaiden pelaajien kanssa. On kunnia olla tässä joukkueessa," ensikertalainen kertoo.

Elorannan mielipide maajoukkueesta on melko samanlainen; "Kanadaan on lähdössä nopea ja monipuolinen joukkue. Meillä on hyvä sekoitus kokeneita kisakävijöitä ja ensikertalaisia," hän sanoo. Kolmikon luottamus Suomen joukkueeseen on kova ja kisoilta saakin odottaa tiukkoja pelejä kahden maailman parhaan joukkueen välillä.

Tavoitteet pelaajilla ovat myös varsin selkeät ja yhtenevät, sillä jokainen toivoo pystyvänsä pelaamaan hyviä pelejä. Eloranta painottaa ehjiä pelejä ja Impilä lähtee tekemään parasta suoritusta, kun Tapani painottaa myös pelistä nauttimista.

Kolmikko odottaa matkalta kovia pelejä ja pelaamisen iloa. Tapanilla on muitakin suunnitelmia ja hän odottaa kotiyleisön hiljentämistä Suomen pelillä: "Kotikisoissa oli hieno tunnelma, kun lähes koko yleisö kannusti meitä ja siitä sai valtavasti voimaa! Nyt odotan, että pääsemme hiljentämään jäähallin Kanadan mantereella," Tapani sanoo, "toivottavasti suomalaisia tulee myös kannustamaan meren toiselle puolelle," hän toivoo, tuskin turhaan, sillä suomalaisten joukossa on varmasti sellaisia faneja, jotka mielellään lähtevät Kanadaan katsomaan kisoja.

Valmistautuminen kisoihin on jo alkanut ja Impilä kertookin, että kehonhuolto on ollut normaalia isommassa osassa nyt kisoja kohti mentäessä. Eloranta kertoo tutustuvansa vastustajan pelitapaan videoita katselemalla ja aikoo vielä kääntää unirytminsä Kanadan aikaan ennen lähtöä välttyäkseen vihuliaalta jet-lagilta.

Tapanille valmistautuminen kisoihin on hieman erilaista, sillä monilahjakkuudella on iso arvokisavuosi edessä. Laitilan Jyskeessä uransa aloittanut Tapani on valittu myös jääkiekon Olympiajoukkueeseen. "Ensin on ringeten MM-kisat ja helmikuussa Olympialaiset jääkiekossa. Molemmat ovat pidemmän ajanjakson tavoitteitani, joihin on panostettu 100 prosenttisesti," hän kertoo.

RNK:n SM-joukkue on ollut kannustava kisoihin lähtijöitä kohtaan: "Tsemppaamme toisiamme seuran harjoituksissa, mutta muuten keskittyminen on arjen tekemisessä ja nautimme matkasta," Tapani kertoo, "meidän joukkueesta on ollut paljon pelaajia sekä nuorten että naisten maajoukkueringissä ja koko joukkue on ollut hengessä mukana. Kaikki tsemppaavat toisiaan eteenpäin!"

"Joukkuetoverit ovat olleet tosi iloisia ja onnellisia mun puolesta," Impilä iloitsee.

Ringetessä hyvin pärjännyt kolmikko ovat kaikki omalla tavallaan päässeet huipulle, eikä kenenkään tarina ole samanlainen. Eloranta kertoo, kuinka hänen perheensä on ollut iso tekijä hänen urallaan, sillä läheiset ovat aina tukeneet ja kannustaneet häntä pelaamaan. "Perheeni on kuskannut ympäri Suomea ja kustantanut milloin mitäkin," Eloranta kertoo.

Myös seurat ovat olleet iso tekijä Elorannan uralla: "molemmat edustamani seurat ovat aina tarjonneet loistavat puitteet pelaamiseen," Lahti Ringetestä lähtöisin oleva hyökkääjä kertoo.

Myös Tapanille seuran tuki ja ympärillä olevat ihmiset ovat olleet tärkeitä: "Olen saanut toimia hienojen ihmisten kanssa koko urani ajan, ja kaikki ovat osaltaan auttaneet pääsemään minua siihen pisteeseen, jossa olen nyt," hän kertoo, "Jyske ja nykyinen seurani RNK ovat molemmat tukeneet pelaajia tarjoamalla hyvät puitteet treenaamiselle. Molemmat ovat olleet hyviä ympäristöjä kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä."

Urheilulukion suorittanut keskushyökkääjä kertoo, kuinka monipuolinen treenaaminen eri lajien parissa ja kilpailuhenkisyys ovat auttaneet kehittymään urheilijan uralla.

"Sanoisin, että eniten menestykseeni on vaikuttanut henkilökohtainen työ ja puurtaminen, mutta myös oleellisesti hyvä valmennus," RNK:n luottopuolustaja ja VG-62-seurassa juoniorivuotensa pelannut Impilä sanoo, "hyvät valmentajat ovat vaatineet paljon ja heiltä on tullut paljon vinkkejä omaan pelaamiseen."

Kolmikolla on kaikilla hallussa RNK:n kanssa voitettu Suomenmestaruus ja kun Eloranta ja Tapani omaavat jo kaksi ringeten maailmanmestaruutta, on Impilällä alla yksi nuorten maailmanmestaruus.

Teksti: Sonja Sjögren


   
Lisää uutisia
Raision Nuorisokiekko Ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat