Suomen Valmentajat ovat päivittäneet Valmentajan polku -mallin. Valmentajan polun avulla on mahdollista hahmottaa, kuinka erilaisilla motiiveilla valmentamisen voi aloittaa. Valmentajapolun alussa huomio kiinnittyy ensin enemmän itseen ja omaan toimintaympäristöön. Valmennustaitojen ja -kokemuksen karttuessa huomio ohjautuu enemmän harrastajaan/urheilijaan ja valmennuksen kokonaisuuteen. Valmentajan polku kannustaa itsensä kehittämiseen. Mallin avulla voi tunnistaa ja sanoittaa osaamistaan ja asettaa kehittymistavoitteita oman valmentajan polkunsa varrella. Valmentajan polku auttaa myös pohtimaan omaa valmentajuutta ja arvostamaan polulla eri vaiheissa olevien henkilöiden valmennusosaamista.


Valmentajalla on väliä -kampanja

Oletko koskaan miettinyt, mitä hyvä valmennus on? Mihin arvoihin valmennus pohjautuu? Mikä on valmentajan rooli? Mikä on valmentajan merkitys urheilijan kehittymiseen niin urheilussa kuin laajemmin elämässäkin?

Lue lisää Valmentajalla on väliä -kampanjan nettisivuilta, mistä asioista koostuu hyvä valmennus sekä urheilun arvot.


Kampanjaan liittyen valmentajista on tehty "fiilistelyvideo". Videossa tuodaan esiin urheilun arvojen mukaan toimivia valmentajia.

Alla olevalla animaatiovideolla pohditaan valmentajan ja urheilijan välistä ihmissuhdetta urheilijan polun eri vaiheissa.


Raision Nuorisokiekko ry, 0407679-0

Kisakatu 6

21200 Raisio

www.rnk.fi

toimisto@rnk.fi