RNK peruu harjoitusvuorot ja tapahtumat 31.3.2020 asti
13.3.2020 13:43 Uutiset / Seuran etusivu

RNK peruu kaikki harjoitusvuorot ja tapahtumat 31.3.2020 asti

Koronavirus COVID-19 tilanteesta johtuen Raision Nuorisokiekko ry (RNK) peruuttaa kaikki harjoitukset ja tapahtumat maaliskuun loppuun 2020 asti. Jatko mietitään epidemiatilanteen ja viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Seuran johtokunta pohtii tilannetta uudelleen viimeistään maanantaina 30.3.

RNK:n johtokunta on tänään päättänyt peruuttaa 13.3. alkaen kaikkien joukkueiden ja ryhmien jäävaraukset, eikä tämä edellytä toimenpiteitä joukkueilta. Joukkueiden kahviovuorot perutaan 31.3. asti. Seuran kauden päätöstapahtuma 24.4. Turun SuperParkissa perutaan myös.

Suomen jääkiekkoliiton hallitus päätti eilen 12.3., että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Päätös astui voimaan välittömästi ja se tarkoittaa sitä, että jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla. Myös Suomen Kaukalopallo- ja ringetteliitto ilmoitti, että kaikki jäljellä olevat ottelutapahtumat perutaan perjantaista 13.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia. Peruutukset koskevat kaikkia liiton ja sen jäsenseurojen alaisia ottelutapahtumia ja turnauksia sekä maajoukkuetoimintoja.

Suurimmat riskit tauti aiheuttaa vanhemmalle väestölle sekä niille, joilla on jotain perussairauksia. Suurimmalle osalle koronavirus ei todennäköisesti aiheuta vakavaa tautia. Se voi olla tavanomaisen influenssan kaltainen tai liki oireeton tauti, siksi hysteriaan tai paniikkiin ei ole aihetta. Eri viranomaisten antamat toimenpiteet ja suositukset ovat riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi ja epidemian leviämisen ehkäisemiseksi ja siksi jokaisen tulee huomioida seuraavat asiat:

  • Arkielämässä omaa tartuntariskiä voi alentaa huolehtimalla käsihygieniasta.
  • Välttää kaikkea turhaa matkustamista, niin kotimaassa kuin ulkomaille. Ulkomaille kohdistuvissa matkoissa riski karanteeniin joutumiselle on suuri.
  • Välttää kaikkia yleisötapahtumia, mikäli mahdollista.
  • Välttää kättelyä ja yskimistä toisiin päin.

Nykytiedon mukaan monien sairastuneiden oireet ovat olleet lieviä, mutta joukossa on ollut myös vakavasti sairastuneita. Monella vakavampia oireita saaneella on lisäksi ollut jokin perussairaus, kuten diabetes, sydän- tai keuhkosairaus. Taudinkuvaan on kuulunut: kuumetta, yskää, hengenahdistusta, lihassärkyä, väsymystä.

Itämisaika, eli aika altistumisesta ensioireiden alkuun, on arvion mukaan noin 2-12 päivää, keskimäärin noin 4-5 päivää. Lapsilla ja nuorilla tautia on havaittu vähän ja oireet ovat olleet lieviä. Vain noin 2 % kaikista raportoiduista tapauksista on havaittu alle 19-vuotialla. Hyvin pienellä osalla nuorista tauti on ollut vakava.

THL:n ohjeita ja tiedotteita voi seurata osoitteessa www.thl.fi. Raision kaupunki ja halliyhtiö tiedottavat jäähallien aukioloista omilla nettisivuillaan www.raisio.fi ja www.raisionjaahallit.fi

13.3.2020
RNK Johtokunta


   
Lisää uutisia
Raision Nuorisokiekko Ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat