19.3. tilannekatsaus
19.3.2020 13:43 Uutiset / Seuran etusivu

Kolikon kaksi puolta...

Tiedossa on sekä huonoja että hyviä uutisia.

Perjantaina 13.3. ilmoitimme seuran keskeyttävän toiminnan 31.3.2020 saakka. Maanantaina 16.3. valtioneuvoston suosituksesta ja 17.3. aluehallintovirastojen päätöksellä kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä, kielletään. Tämä tarkoittaa sitä, että Raision jäähallit pysyvät kiinni vähintään 13.4. saakka ja samalla katko seuratoiminnassa kasvaa.

Olemme tarkastelleet vallitsevaa tilannetta monelta kantilta ja näkökulmasta, jotta voisimme turvata seuran toiminnan jatkumisen myös koronan jälkeen. Tämän hetken arvioiden mukaan tilanne on hallinnassa 4-6 kuukaudessa. Mitä se tarkoittaa RNK:n toiminnan kannalta? Sitä, että silloin eletään elo-lokakuuta, jolloin jääharjoittelun pitäisi alkaa ja sarjojen käynnistyä. Uskalletaanko luottaa tähän? Pakko, ja sillä ajatuksella suunnitellaan seuran toimintaa ja tehdään päätöksiä.

Seuran arvot ovat vastuullisuus, avoimuus, harrastajakeskeisyys ja yhteistyö. Seuratoimintaa ja toiminnan järjestämistä pitää tarkastella nyt uusin silmin. Emme voi turvautua vanhoihin toimintatapoihin. Tässä poikkeustilanteessa pitää punnita, mikä on toiminnan kannalta välttämätöntä ja tärkeää, ja mitkä asiat ovat toissijaisia. Jos emme ota opiksi ja kehitä toimintatapoja, ajaudumme pitkällä aikavälillä syvemmälle suohon - kolikolla on aina kaksi puolta. Se, mitä näkee, riippuu siitä, kummalta puolelta kolikkoa katsoo. Aina ei ole yhtä oikeaa tapaa tai vaihtoehtoa toimia.

Kuluvan tilikauden osalta meillä ei ole hätää. Uusi 1.5. alkava tilikausi, onkin jo toinen juttu. Pahimman skenaarion mukaan, seuran kassavirtaennuste heinäkuun loppuun asti on noin -18 000 €. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään kesälle suunniteltuja tapahtumia, joista olisi tuloja seuralle, ei toteudu. Viimeiseen asti pidetään mm. kiinni siitä, että kesäleirit järjestetään, mutta ajankohta saattaa muuttua.

Jotta pystymme varautumaan tuon pahimman skenaarion mukaan, on seura päättänyt yhteisymmärryksessä lomauttaa junioripäällikön sekä valmennuspäällikön huhtikuun ajaksi. Myös toiminnanjohtaja lomautetaan huhtikuussa osa-aikaisesti siten, että työaika on 60 %. Toimenpiteet ovat ennakoivia ja ne voidaan perua, mikäli tilanteeseen tulee positiivinen muutos. Tämä on erittäin surullista, sillä työt eivät lopu ja uutta kautta pitää suunnitella joka tapauksessa. Kiitän suuresti valmennuspäälliköitä positiivisesta asenteesta ja suhtautumisesta tilanteeseen.

Seuran sääntöjen mukaan kevätkokous tulee pitää huhtikuun aikana, ja näin on myös tarkoitus toimia. Talousarvio ja toimintasuunnitelma pitää nyt kuitenkin miettiä uudelleen, joka tarkoittaa hyvin todennäköisesti sitä, että maksuja joudutaan korottamaan. Luonnollisesti mietimme kaikki keinot, joilla voimme minimoida kustannuksia ja vaihtoehtoisia tapoja saada seuralle lisätuloja. Joudumme myös mahdollisesti miettimään kausimaksujen uudelleen rytmittämistä. Ymmärrämme, että harrastajilla ja perheillä voi olla taloudellisesti haastavaa, ei vain koronaviruksesta johtuen, selvitä maksuista. Pyrimme parhaan kykymme mukaan tarvittaessa järjestämään kausimaksuille lisämaksuaikaa.

Nyt kaikki RNK-laiset ja -mieliset voivat olla mukana auttamassa eri tavoin. Nyt jos koskaan sille on tarvetta! Kuka tahansa voi liittyä RNK:n kannattajajäseneksi haluamallaan summalla alkaen 10 € https://www.rnk.fi/lomake/450/haluan-liittya-rnkn-kannattajajaseneksi sekä ostamalla RNK tuotteita https://www.rnk.fi/lomake/987/rnk-tuotteet. Toukokuussa on tarkoitus lanseerata uusia juttuja varainkeruuta varten, mutta niistä sitten vähän myöhemmin. Jos sinulla on jokin hyvä idea, miten seuran kassaan saadaan lisätuloja, voit kertoa siitä antamalla esimerkiksi palautetta https://www.rnk.fi/lomake/808/anna-palautetta.

Sitten vihdoinkin, ainakin osittain, niihin positiivisiin uutisiin. Seuran junioripäällikkö Peltsi ja valmennuspäällikkö Altsi, ovat ilmoittaneet, että eivät jatka tehtävissään 15.6.2020 jälkeen. Tämä on tietenkin huono uutinen, mutta samalla hyvä uutinen, koska molemmat jatkavat seuran valmentajina. Samaan hengenvetoon iski pienimuotoinen hätä, mistä uusi/uudet henkilöt tilalle? Ilokseni ja huojentuneena voin ilmoittaa, että seuraan on palkattu uusi kokoaikainen valmennuspäällikkö, jonka toimenkuvaan kuuluu sekä jääkiekon että ringeten kehittäminen. Asiasta tiedotetaan ja uuden henkilön nimi julkaistaan ensi viikolla.

Onneksi asioilla on tapana järjestyä, joten pidetään yllä positiivinen mieli ja mennään yhdessä eteenpäin!

Kevätaurinkoisin terveisin

Laura Kontto
Toiminnanjohtaja
Raision Nuorisokiekko ry


   
Lisää uutisia
Raision Nuorisokiekko Ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat