Kausi 2020-2021 käynnistyy
18.5.2020 17:12 Uutiset / Seuran etusivu

RNK:n kausi 2020-2021 käynnistyy

Raision Nuorisokiekko valmistautuu kauteen 2020-2021 odottavin mielin – Koronan keskeyttämästä kaudesta jäi monta asiaa hampaankoloon.


Keväinen aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta vai tuleeko sieltä sittenkin rakeita? Kevät on ollut poikkeuksellinen monessa mielessä, ei vain sään tai koronan suhteen.

Raisiolaisen jääurheilun kilpailukausi päättyi 13.3.2020. Kolme viikkoa liian aikaisin, jotta kaikki sarjat olisi saatu pelattua loppuun ja sijoitukset selvillä. Maailmanlaajuiselle pandemialle ei kuitenkaan kukaan voi mitään ja viranomaisten ohjeita on noudatettava.

Seuran kannalta suurin ilonaihe mureni Elovena-keksin tapaan yhdessä päivässä. RNK Hoci oli taistellut tiensä jääkiekon Länsirannikon II-divisioonan finaaleihin Laitilan Jyskeen kanssa, joista ehdittiin pelaamaan vain yksi ottelu ennen kuin Koronaviruspandemia päätti kaiken toiminnan.

Runkosarjan jälkeen joukkue oli sijalla 5. Puolivälierät pelattiin rakasta naapurikaupunkia VG-62 vastaan, josta Hoci meni jatkoon voitoin 1-2. Välierät pelattiin puolestaan Lauttakylän Lujaa vastaan, joista Hoci jatkoon voitoin 0-2. Ensimmäinen finaali ehdittiin pelata Laitilassa torstaina 12.3., joka päättyi RNK:n tyrmäävään 0-7 voittoon. Tämä jäi sarjan viimeiseksi otteluksi. Mestaruus olisi ollut katkolla Raisiossa 14.3., vain päivän päässä rajoitusten alkamisesta ja sarjatoiminnan keskeyttämisestä.


RNK Hoci (kuva kaudelta 2018-2019)

Tarkoittiko sarjatoiminnankeskeytys sitä, että Hoci on kauden 2019-2020 Länsirannikon mestari? Omasta mielestä kyllä, mutta virallista Jääkiekkoliiton päätöstä jouduttiin odottamaan pari viikkoa. Päätös oli tyly: ”Sarjojen jäätyä kesken eri vaiheisiin hallitus päätti, ettei mestaruuksia jaeta yhdenvertaisuuden vuoksi missään sarjassa”. Tämä ei kuitenkaan lannistanut RNK-laisia, sillä joukkue myönsi itse itselleen kevään kovimman jengin statuksen ja mestaruusjuhlia juhlittiin tällä kertaa vähän epävirallisemmin. Joka tapauksessa hieno suoritus ja saavutus joukkueelta! Voittoon on aina kuitenkin mukava päättää kausi ja se jätti sopivasti murusia hampaankoloon, jotta valmistautuminen uuteen kauteen sujunee ongelmitta. Joukkueen johtavat taustahahmot ja pelaajat, joita ilman joukkueen toiminta ei pyörisi, on kahden ikonisen RNK-herran harteilla: Jouni Mickelsson ja Juuso Suomi. Juuson kausi päättyi ennen aikojaan loukkaantumiseen, mutta sitä ennen ehdittiin kuitenkin juhlistaa miehen 300. ottelua Hocin paidassa!


Ringeten SM-joukkueen kausi ehti päättyä 7.3., juuri ennen rajoitusten alkua. Joukkueessa oli sopivasti sekoitusta kokeneemmasta ja nuoremmasta polvesta, mutta alkukaudella asetetut tavoitteet jäivät tällä kertaa saavuttamatta. Joukkueen vastuuvalmentajana ensimmäistä kauttaan toiminut Susanna Laulumaa sai arvokasta kokemusta ja oppia tuleviin kausiin. Joukkueen muodostaminen on vielä auki, mutta rakentaminen on aloitettu ja ollaan hyvällä mallilla.

Kokeneempaan kaartiin kuuluva urheilun monilahjakkuus Susanna Tapani jatkaa RNK:ssa, jonka lisäksi olemme saaneet yhden paluumuuttajan, RNK legenda Petra Ojarannan. Petra on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä ringettepelaajia. Hän on pelannut kolme viimeistä kautta Kanadan Vancouverissa National Ringette League (NRL) mestaruussarjaa BC Thunder -joukkueessa. BC Thunder olisi päässyt kevään mestaruusturnaukseen monen vuoden tauon jälkeen, joka jäi nyt pelaamatta koronaviruksen vuoksi. Petra ottaa tulevalla kaudella myös pienen roolin SM-joukkueen valmennustiimissä.


Jääkiekon ja ringeten juniorijoukkueiden osalta muutamia otteluita ja turnauksia jäi pelaamatta sekä seuran kauden päätöstilaisuus pitämättä. RNK:ssa odotetaan malttamattomina poikkeusolojen päättymistä, jotta pääsemme jälleen harjoittelemaan yhdessä. Joukkueet pitävät yhteyttä toisiinsa erilaisten etäyhteyksien kautta, mutta eihän se samanlaista yhteisöllisyyttä ole, mitä hallilla normaalisti on.

RNK:ssa työskentelee tällä hetkellä päätoiminen toiminnanjohtaja Laura Kontto ja valmennuspäällikkö Matias Barck sekä 15.6. saakka osa-aikainen jääkiekon valmennuspäällikkö Ville Aaltonen ja junioripäällikkö Tuomas Peltonen.

RNK on vetovoimainen, vastuullinen ja laadukkaasti toimiva jääurheilun kasvattaja- ja tähtiseura, joka houkuttelee vuosittain uusia aktiivisia harrastajia monipuolisen urheilun ja liikunnan pariin.
- Tehtävämme on mahdollistaa eri tasoisille ja eri elämäntilanteessa oleville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen, kuin myös aikuisille, mahdollisuuden harrastaa jääurheilua heille parhaiten soveltuvalla tavalla. Seurassa on erinomaiset olosuhteet harrastaa jääurheilua. Raisiossa on kaksi jäähallia, joukkueilla omat varustekopit, hyvät jääajat ja täydellinen ympäristö oheisharjoitteluun – liikuntahalli, yleisurheilu- ja jalkapallokenttä, pururata ja portaat löytyvät ihan kulman takaa.


Poikkeusolojen vuoksi organisoitu seuratoiminta oli keskeytettynä 13.3.-14.5. välisen ajan. Toki joukkueet harjoittelivat etänä ja omatoimisesti myös tänä aikana. Ulkoliikuntapaikat avattiin 14.5., jolloin myös harjoitustoiminta voitiin aloittaa pienryhmissä. Mikäli koronavirus pysyy hallinnassa eikä uusia rajoituksia tule ja sarjat käynnistyvät syksyllä normaalisti, on RNK siinä mielessä hyvässä tilanteessa, että taloudelliset tappiot jäivät suhteellisen pieneksi. Tietysti tulemme tarvitsemaan myös tukea ja ideoimme koko ajan uusia toimintatapoja ja mietimme eri vaihtoehtoja kerätä varoja seuran ja joukkueiden hyväksi.
- Toivon, että raisiolaiset löytävät sydämestään sinikeltaisen liekin ja osoittavat tukensa seuralle esimerkiksi kannattajajäsenyydellä. Poikkeustilannetta ja muita ajankohtaisia asioita kannattaa seurata RNK:n nettisivuilta ja sosiaalisen median kanavista. Nettisivujen kautta onnistuu myös ilmoittautuminen kannattajajäseneksi, muistuttaa RNK:n toiminnanjohtaja Laura Kontto.


   
Lisää uutisia
Raision Nuorisokiekko Ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat