Koronaohjeistus seuroille
17.8.2020 14:39 Uutiset / Seuran etusivu

Koronaohjeistus seuroille

Suomen Ringetteliitto sekä Jääkiekkoliitto ovat antaneet päivitetyn koronaohjeistuksen seuroille: VAIN TERVEENÄ HALLILLE!


Pienetkin hengitystieinfektion oireet tarkoittavat poisjääntiä harjoituksista ja joukkuetoiminnasta ja myös muiden ihmiskontaktien välttämistä. Toimintaohjeet ja mahdollisen ohjauksen koronatestiin saa terveydenhuollosta.


Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta

  • Käsien pesu saippualla (tai käsidesillä, jos saippuapesu ei ole mahdollista) usein, erityisesti vessakäynnin yhteydessä ja ruokailuja edeltävästi, yhteisessä käytössä olevien pintojen koskettelun jälkeen (esim. buffet-ottimet). Tämä voi vaatia joukkueilta käsisaippuan, käsidesin ja kertakäyttöisten paperipyyhkeiden lisäämistä huoltolaukkuun, mutta satsaus on pieni verrattuna siitä saatavaan hyötyyn.
  • Vältetään koskettelemasta nenää suuta tai kasvoja ja tarpeettomasti ovenkahvoja, kaiteita tai muita julkisten paikkojen pintoja.
  • Vältetään kättelyä, ylävitosia ja nyrkkitervehdyksiä (ilman hanskoja)


Yskitään ja aivastetaan oikein

  • Suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin
  • Kädet pestään yskimisen jälkeen


Joukkueen mahdollinen altistuminen ja karanteeni

  • Jos joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, edellisten vuorokausien aikana lähikontaktissa olleet asettavat itsensä karanteeniin, kunnes asianomaisen testitulos on selvillä. Jos testitulos on negatiivinen, altistuneiden karanteeni voidaan lopettaa.
  • Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on viruksen mahdollinen itämisaika.
  • Joukkueen altistumisriskiä voidaan vähentää minimoimalla lähikontakteja ja välttämällä pitkäaikaista yhdessäoloa suljetuissa tiloissa (esim. linja-auto). Mikäli on välttämätöntä matkustaa linja-autolla, suositellaan riittäviä etäisyyksiä ja kasvomaskien pitämistä.
  • Mahdollisessa tartuntatilanteessa pelaajan ja joukkueen tulee toimia terveydenhuoltoviranomaisten edellyttämällä tavalla.


Lue koko ringetteliiton tai jääkiekkoliiton ohjeistus.   
Lisää uutisia
Raision Nuorisokiekko Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat